top of page

Newsletter 01/2013

Úplně první newsletter našeho klubu, který vyšel 25. března 2013.

Program klubu

27. března

Ochutnávka z programu Whisky&Food - Tentokrát bude celý večer zaměřen na párování whisky s tradičním japonským pokrmem - sushi, které bude přímo před zraky návštěvníků večera připravovat (a o japonské kuchyni obecně vyprávět) Petr Lambert, jeden z největších odborníků n...a sushi v České republice (bývalý šéfkuchař Miyabi, který vařil též v Japonsku a USA). Co se bude ochutnávat?

California Sushi
Kappa Maki
Ebi Nigiri Sushi
Tuňák flambovaný whisky Highland Park 12 let s omáčkou ponzu a kaviárem wasabi tobikko (unikátní kombinace vytvořená pouze pro tuto příležitost pro klub Whisky&Kilt)
Ibushi Sake
Philadelphia Maki
Butterfish nakládaný v omáčce ze sójové omáčky a whisky Macallan 18 let (unikátní kombinace vytvořená pouze pro tuto příležitost pro klub Whisky&Kilt)
Ama Ebi Nigiri Sushi se sladkou krevetkou
Lambi Sushi Maki
a další.

Pro ty, kteří jsou už nedočkaví a chtějí vědět, jaká whisky se bude k sushi ochutnávat:


Knockando 18 let
Nikka - From the Barrel (51,4%)
Glen Deveron 10 let
Talisker 10 let
Bowmore Enigma 12 let

Ochutnávku povede Václav Rout, předseda Single Malt Whisky Clubu CR.

 

Cena za ochutnávku (stylový welcome drink, 5 druhů skotské a japonské single malt whisky, kuchařská show, několikachodové degustační sushi menu, pivo Budvar 12°) - 990,- Kč (pro členy Single Malt Whisky CLubu CR - 890,- Kč).

 

Po skončení oficiální části je možno pokračovat v ochutnávce z nabídky více jak 200 druhů whisky v prostorách klubu.

 

Počet míst je omezen, proto si místa rezervujte co možná nejdříve na telefonním čísle 608-077-322 či e-mailem kilt@seznam.cz.

 

 

 

Novinky v klubu

Nikka from the Barrel

Japonská společnost The Nikka Whisky Distilling Co. Ltd (původně do roku 1952 Nippo Kaju), která vyrábí whisky Nikka, byla založena v roce 1934.

Whisky Nikka from the Barrel je míchanou whisky. Vyzrálé sladové a obilné whisky byly smíchány a znovu uloženy do jednou použitých sudů po bourbonu. Vyznačuje se výraznou chutí a bohatým aroma. Whisky Nikka from the Barrel je lahvována přímo ze sudů a obsahuje 51,4 % alkoholu.

Tasting Notes:

Aroma: Bohaté, hutné, výrazně sherry, přes vyšší obsah alkoholu tento není dominantní, sladké dřevo, cedr, vanilka

Chuť: krásně harmonická, nasládlá, se stopami citrusů, čokoláda, lehký závan slanosti, lehce herbální nádech

Dokončení: postupný přechod k suchosti, přesto si zachovává sílu a mohutnost

Whisky týdne

Glenfiddich 21 let

V týdnu od 25. do 30. března je whisky týdne Glenfiddich 21 let.

Běžná cena: 150,- Kč

Zvýhodněná cena v týdnu 25. - 30. března 2013: 120,- Kč

A ještě několik slov o whisky Glenfiddich 21 let:

Whisky Glenfiddich 21 let Gran Reserva je whisky, která dozrávala v sudech od kubánského rumu z palírny Sancti Spiritus poblíž Sierra Del Escambray v centrální části Kuby. Obsah alkoholu je 40%.

Tasting Notes:

Aroma: sušené švestky, slad, jarní louka, na pozadí lehce teakové dřevo, příjemně sladká,

Chuť: jemná, podstatně lehčí, než evokuje aroma, pro Glenfiddich typické hrušky, čerstvý pomeranč, zpočátku kořenitá, později trochu sušší, s lehkými dubovými tóny

Dokončení: jemné, nasládlé, se lehkými kořenitými tóny

Zajímavosti

22. března 2013 koupila palírnu Glenglassaugh společnost The Benriach Distillery Company Ltd. Palírnu Glenglassaugh postavil v roce 1875 James Moir. V současné době je kapacita palírny cca 1 mil. litrů čistého alkoholu ročně.

bottom of page